Mit is mondhatnék? Vizsgaidőszak van, a rondábbik fajtából.. nyafogás és sírás.. valamint a világ leglassabb internetkapcsolata. Azt hiszem, ehhez képest a betárcsázós időkben csak úgy hasított a net, most meg a szolgáltató hülyének néz, valahányszor rájuk telefonálok, hogy ez tán már erős túlzás.. a kedvencem pl. a múltkori párbeszéd:

-Jó napot kívánok, nincs IP-címem, nincs netem, szomorú és információra éhes vagyok.
-Próbálta már újraindítani a modemet?
-(miért maga szerint még nem láttam elég IT-Crowd epizódot???) Természetesen. Szeretném jelezni, hogy valahányszor elmegy a net, én betelefonálok magukhoz, mondanak egy csomó hülyeséget, majd végül újraindítanak bent valamit, és működni szokott.. nem kezdhetnénk most az újraindítással?
-mi olyat nem tudunk csinálni, hogy újraindítunk, ki kéne kapcsolni a modemet.. a routert.. a gépet.. akármit…
-ezen már mindt túl vagyunk. Újraindítaná végre? (gyors infokérés wadétól, ötletének felhasználása) és amíg az újraindítással foglalkozik, megtenné, hogy beméri, hogy nincs-e valami zavar az ideérkező jelben?
-Természetesen, ezt be tudom mérni.. nem, részünkről nincs semmi zavar. A jel tökéletes, a hiba a számítógépben lehet.. talán új eszközt csatlakoztatott a hálózatra?
-Igen, kábé két héttel ezelőtt.
-Akkor biztos ez a baja…
-és két hétig bírta?
-Akkor a számítógép hálókártyája mehetett tönkre…
-Kedves uram.. a modemre egy router van kötve, három gép megy róla.. meglepődnék, ha mindháromnak egyszerre füstölt volna el a kártyája. Nem mellesleg már a modem sem világít.
-Nos akkor ki kéne húzni a routert…
-Megtörtént.
-érdekes.. még mindig nem kap IP-címet.. aha, valami zavar van a jelben…
-Köszönöm szépen a megerősítést, érdekes, hogy másfél perce Ön szerint még nem volt zavar ugyanitt, sőt a lehetőséget is kizárta. Mit tudunk most tenni ezzel a zavarral?
-Továbbítom a problémát a szerelő kollégáknak, ők majd a héten jelentkeznek.. Addig próbálkozzunk meg egy központi újraindítással…

És lám a net megy (időszakos jelleggel és csigalassan) a kollégák viszont azóta sem jelentkeztek…

Puff nektek birgeblog.

Szolgálati közlemény: a rettentően lassú netkapcsolat miatt még birge-friendly verziót sem csináltam a blogból, ugyanis a fene sem bírja kivárni, amíg a blog.hu betölt… Most már komolyan kezdem unni a dolgot.

Reklámok