Soha nem volt még ilyen hosszú a vizsgaidőszak. 12 vizsga, ebből egy szigorlat: kimondani is rengeteg, nemhogy végigcsinálni. Minden tisztelet a kis testecskémnek: egész januárt kihúztuk alig-alvással, alig-evéssel, mindenféle extra luxus kikapcslásával, mint a gép, mindössze egyszer buktunk meg, az is kijavítva. Oké, a jegyek messze alatta maradnak a szokásosnak, de szeretném látni azt az embert aki ennyi és ilyen munkák mellett jobbat csinál.

A baj az, hogy lemerült a Duracell-nyuszi. Kész, vége. Nincs több szabadság a végére, a test pedig hangosan követeli a jussát: alvást, ennivalót, szabadságot, meg még néhány olyat, amit blogba nem illik beleírni. Fejkopp van esténként az asztalon, felbukás a folyosókon, elalvás úton-útfélen, gyomorgörcs a menetben. Hátravan még a szigorlat, meg két kisebb vizsga, de nem találok semmit, ami arra motiválna, hogy még adjam bele az utolső erőket a célegyenesbe. Tegnap öt vizsgázóból kettő sikeresen megbukott, harmadik pedig állítólag örül a kettesnek, akárha ötös lenne. Hogy jövök én ahhoz, hogy egyáltalán odadugjam a képem, amikor már a szigorlat előfeltételéül jelzett tárgyakból is épphogy átcsusszantam?

Nem tudom, hány olvasó emlékszik rá: valamivel több mint egy éve hirdettem egy nagyon sikeres „szeressük a birgét” akciót. Az akciónak meglett az eredménye, hiszen nektek meg a Gondviselésnek vagy miaszösznek köszönhetően simán túlléptem egy nehéz szakításon, a Tengerészgyalogos által javallott gyógyszert pedig kanalastul benyelve azóta is maximálisan rendben találtatik életemnek ez a területe. Ezen tételből kiindulva most meghirdetem az „energiát a birgének” mozgalmat: virtualice, esemesice, telefonice, reikice (már akire ez persze vonatkozik) szóval minden létező csatornán áramoltassátok felém ráérő energiáitokat, hogy a nyuszi újra dobolni kezdjen, és a maradék három vizsgát sikeresen letegye. Utána tarthatunk egy nagy író-olvasó találkozót, feszültségleeresztőt, ahol Hencidától Boncidáig folyatjuk majd a finom söröcskéket, borocskákat, miegyebeket.

Kalandra fel!

Reklámok