Tegnap, ahogy a buszon ülve a hóesést néztem, még csak sanda gyanúm volt, ám ma reggelre már biztos voltam az elméletemben. A világban ugyanis nem kevesebb történik mint egy új korszak beköszönte.

Ez a korszak a mammutoknak, jegesmedvéknek és kardfogú tigriseknek kedvez, de csak akkor, ha túlélik. Jön a következő jégkorszak. Hatalmas összeesküvés-elmélet áldozatai lettünk: a meteorológusok erről egy szót sem mernek szólni, s csak hitegetnek azzal, hogy majd egyszer melegebb lesz, illetve az autógumisokat is meggyőzték, hogy mondják be az esti híradóban: március 15-ig senki ne vegye le a téligumit. De azt nem mondták, hogy utána majd le lehet! Mindezt pedig azért teszik, hogy amíg mindenki nyugodtan várja a tavaszt, titokban feltankolhassanak meleg ruhából és tartós élelmiszerből a nehéz napokra.

Látom a világ szörnyű végét: az emberiség modern pusztító módszereivel az utolsó bundás állatot is le fogja mészárolni, mivel gyapotot már nem lehet termelni, és a birkák is éhenhalnak a mezőkön. Kőolaj meg amúgy sem lesz, szóval a műanyag ruhák is kizárva. Szemeteszacskókból országos hiányok lesznek ahogy az emberiség rájön, milyen kellemesen melegít ha magunkra húzzuk. Komplett városokat fognak majd magukra gyújtani az emberek hogy ne fázzanak. Sőt! Mivel a halottakat sem lehet eltemetni a fagyott földben, a hamvasztás marad az egyetlen megoldás, de az is kisebb népünnepély lesz; „szegény jó nagypapa, a kövérség okozta cukorbetegségbe halt bele.. de milyen jó a fűtőértéke! Gyere kicsim, húzódj közelebb, hadd olvadjanak ki az ujjaid a haja lángjánál…”

Morbid?

Lehet.

De bizonyítsa be nekem valaki, hogy nem ez a valóság.

Reklámok