Egér-krízis van kialakulóban, ugyanis úgy fest, hogy a beszerzéskor az eladó(val közösen) egy szarvas hibát vétett(ünk): két lány helyett mégis egy vegyespárost hoztunk haza. Mentségünkre legyen mondva, hogy fiatal állatoknál elég nehéz megállapítani, Bob (most már legalább meg lehet őket különböztetni) csak pár napja kezdett intenzív férfiasodásba, mostanra viszont már hosszas farokemelgetések nélkül is ki lehet szúrni, ki az úr a terráriumban. Hálistennek a szexet még nem fedezték fel, legalábbis én még nem láttam egérpornót, pedig alaposan szemmel tartom őket.

A probléma megoldására feltúrtam az internetet, és próbálok cserepartnert keresni, hogy a pasink jó kezekbe kerüljön, a csajunk meg ne maradjon egyedül. Tanulva korábbi hibánkból, az új jövevény esetében az a cél, hogy NE fekete legyen, hanem valami megkülönböztető jelzéssel el legyen látva. (vagy kap láthatósági mellényt).

A gyanakvásra először az adott okot, hogy amikor itthon dolgoztam, valami furcsa hangra lettem figyelmes. Némi nyomozás után kiderült, hogy ha egy kb. három centis és alig pár grammos ugróegér a teljes (42es) talpfelületét lecsapja, méghozzá a kettőt felváltva és gyorsan egymás után, az olyan dobszólót eredményez, hogy kisebb rockbandák is simán megirigyelhetnék. Ezt akkor szokták csinálni, ha megijednek, vagy szex van a dologban. A dobolással járó zajt pedig olyan hangosnak kell elképzelni, hogy először el sem akartam hinni, hogy ez a terráriumból jön:)