Címkék

, ,

Mostanában kissé komorabbra vettük a blog hangvételét, úgyhogy most ideje egy kis birgésebb bejegyzésnek: hosszú idők után újra a szobanövényeinkről!

Hogy miért nem írtam róla eddig? Nagyon egyszerű: ahogy ez nálam szokott lenni, lassan de biztosan elhunytak. Legjobban a húsevő növény és a bonsai fájt, azok tényleg a szívemhez nőttek, de valahogy nem bírták a kiképzést. Mostanra már csak a fokföldi ibolya meg a Húsvéti Aktus maradtak, ezek az istennek sem akarnak meghalni, pedig elég ritkán jut eszünkbe locsolni.

Viszont mindig is arra vágytam, hogy saját fűszernövényeim legyenek. Főleg a friss bazsalikom  a szívem csücske, azért akár a világ végéig is hajlandó lennék elmenni, de a Fővám tér azért mégiscsak túlzás, főleg, hogy ötkor-hatkor zárnak. (Tud még valaki friss-fűszernövény lelőhelyet valahol a közelben?)

Szóval a hétvégén megint az IKEÁban jártunk, úgy néz ki, ez már rendszeres programmá kezd alakulni… Ezúttal tükörre volt szükségünk az ajándékomhoz:)
És hát véletlenül felfedeztük, hogy lehet ott ilyen kezdő fűszernövény-készletet kapni, vagyis három papírpohár, három zacskó mag (bazsalikom, kakukkfű és koriander) és három ültetőtőzeg-kapszula vagy mi a szösz. Muszáj volt beszerezni egy készletet és megkísérelni a dolgot:)

Csináltam egy videót is az ültetésről (ez elég nagy szám egy birge életében) de végül mégsem töltöttem fel a youtube-ra, mert az talán túlzás lenne:)
Persze ha kéritek…